miercuri, 29 iulie 2020

INVATATURI

Lipsa recunoștinței îți încețoșează vederea. În absența gratitudinii te transformi într-o floare ale cărei petale uscate cad, una câte una. Ai devenit vulnerabil, aceasta se simte. Încet, încet, apar înșelătorii care îți promit că îți vor vopsi fiecare petală ca lumea să nu cunoască greutățile care te încearcă. Dar masca fericirii nu îți poate dărui fericirea. Tu caută acceptarea și îmbrățișează recunoștința, scrie devorbacudumnezeu.com.
Atunci când este recunoscător, omul este mai frumos și atrage în viața lui tot ce e mai bun. Repet, el atrage în viața lui tot ce e mai bun, nu ce este mai ușor sau mai confortabil. În ciuda aparențelor, viața este cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat vreodată. Poate aștepți de milioane de ani șansa de a trăi acum aici și așa, însă, tu obișnuiești să fii nemulțumit de situația ta.
De multe ori, atunci când nu îți ajung banii să îți cumperi o mașină, uiți că ai un scuter, o bicicletă și câteva perechi de role dar și un dulap întreg de pantofi, iar în discuțiile cu prietenii obișnuiești să spui că viața nu ți-a oferit nimic, decât un sac cu învățături cărora nu le-ai asimilat încă sensul.
Un câine este un câine. O pisică este o pisică. O pasăre este o pasăre. Pasărea nu își dorește să devină pisică. Pisica nu ar da pe nimic abilitatea ei de a se cățăra, iar câinele nu ar renunța la entuziasmul lui. Nu te compara cu nimeni, nu permite ca fericirea ta să depindă de altcineva. Ele sunt învățături care te dăruiesc pe tine ție.
Caută învățături despre viață în oameni ori în poveștile lor, în experiențele tale, nu doar în cărți. Cercetează totul și păstrează ce e bun. Dar nu Îl confunda pe adevăratul Creator cu dumnezeii inventați de oameni. Adevăratul Creator este cel care te contactează fără liturghie sau cablu USB, reține.
Cei care reușesc să păstreze adevărul neîntinat, învățături care vin de la Dumnezeu, deci, nu îl amestecă cu religiile ori tradițiile bisericești pământești, sunt sfinți, oameni mulțumită cărora această rasă a ajuns la nivelul acesta. Căci dogmele și instituțiile au mai cunoscut în trecut extincția și nu doar o dată, oamenii au nevoie să fie eliberați exact de ceea ce luptă ca să apere.
Fii bun și tolerant din proprie inițiativă, nu respectând vreo regulă sau din teama de pedeapsă, ca să trăiești veșnic. Altfel dispari împreună cu religiile în ale căror clădiri nu mai intră astăzi nimeni, și nici pe post de muzee omenirea nu mai are nevoie de ele.
Dacă un om este religios sau ateu, sau naționalist, sau homosexual, sau a fost afectat de alte programe dăunătoare asemănătoare, împotrivește-te programelor care îl batjocoresc, dar pe om iubește-l, nu îl urî. Caută să îți dezvolți o gândire sănătoasă. Dacă soția ta se îmbolnăvește, tu luptă-te cu boala, nu îți urî soția, pe ea iubește-o așa cum știi!
Atunci când pleacă cineva drag de lângă tine nu fii preocupat cum îi va fi îngropat trupul, ci fii curios unde a plecat spiritul ca să nu rămâi blocat în formă, prizonier în spațiu și timp. Închisoarea minții se dizolvă în clipa când lumea exterioară trece prin inima ta. Și chiar dacă ți-o sfâșie, o filtrează.
Fiecare om poartă o poveste impresionantă imprimată în sufletul său. Fiecare om duce o luptă cu el însuși de când se știe. Și toți trec prin perioade mai grele la un moment dat. Unii se confruntă cu o boală sau cu un divorț, alții au fost înșelați, cei mai mulți luptă cu sărăcia ori indiferența din partea celorlalți. Fii tolerant, acceptă faptul că despre oameni nu știi nimic.
În viață fiind ocupat cu gestionarea aplauzelor nu te vei putea bucura de realizări. Cele pe care le citești acum sunt învățături vitale. Viața nu se derulează niciodată așa cum ți-ai imaginat, însă merge în ritmul ei misterios și perfect, tot ce ai nevoie să faci este să îi permiți să curgă.
Dacă ai hotărât să câștigi toate bătăliile nu te certa cu nimeni. În schimb, curăță-ți lista de prieteni de pe Facebook, agenda din telefon, cercurile de prieteni și grupurile de la serviciu. Fii selectiv ca să nu te sufoci și pregătește-te să o iei de la zero de fiecare dată când este necesar. Orice schimbare este binevenită.
Învățături care te eliberează
Maturizează-te din timp, dar nu înceta niciodată să mai fii copil. Adună un braț de frunze de toamnă și aruncă-le în aer în timp ce te grăbești spre birou. Alege una și folosește-o ca semn de carte, aceasta îți va aminti mereu de cele câteva secunde în care ai fost un om liber. Nu îți pierde speranța, răbdarea aduce acceptarea și înțelegerea, în viața ta se așterne liniștea.


Oamenii care au un vis și îl urmează sunt oameni de calitate. Viața, nu e despre a disprețui, a urî, a aduna audiență în mediul online, pe care să o împarți în două tabere, care să îți hrănească egoul și să îți umple buzunarele. Căci în funcție de cât iubești, atât de fericit ești.
Personal am întâlnit mulți oameni pe internet care se oferă să te învețe cum să câștigi bani cerându-ți bani și mi-a fost milă de ei. Ei închiriază locații de vis și mașini scumpe, pe care ți le prezintă, pretinzând că le aparțin și vor să te ajute să atingi și tu nivelul dacă le vei cumpăra cursurile. Până în momentul când adevărul va ieși la iveală ei se vor fi îmbogățit deja.
Dar am întâlnit și spiritualiști, așa ziși deținători ai cheii vindecării, din care vindeau contra cost cu țârâita ca să nu le fie descoperită mișelia. Atunci am înțeles că pentru fiecare faptă de-a noastră am plătit deja, ceea ce am devenit este reflexia faptelor pe care le-am săvârșit în trecut.
Dacă ai rămas fără cuvinte și te întrebi cum am căpătat claritatea și puterea de a scrie așa ceva sau ce mă împinge să mă dedic cauzei umaniste, să cunoști că vindecarea nu poate fi cumpărată cu bani, iar adevărul aparține tuturor oamenilor. Oamenii, e aproape imposibil să trăieşti alături de ei însă nu poţi trăi singur. Aşadar, trăieşte în mijlocul tuturor dar concentrează-te pe interior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu