sâmbătă, 11 iulie 2020

Dacă e gol în sufletul tău – e timpul să schimbi ceva

Sentimentul de goliciune sufletească este însoțit de apatie, plictiseală, depresie, tulburări emoționale, singurătate. Cauzele pot diferite, unele dintre ele sunt: despărțirea de omul drag sau decesul unei persoane iubite, pierderea unor lucruri, pierderea de sub control a unei situații dragi. Golul sufletesc trebuie recunoscut, apoi tratat.
Cea mai gravă situație e atunci când apare frica de a fi slab. Dorința nebună de a nu te prezenta lumii o ființă care mai cade și ea uneori, duce spre anxietate. Apoi, peste un timp te poți simți gol pe dinăuntru. Tristețea îți acaparează fiecare celulă, până devine stăpână și pe propria minte. Golul nu-l poți umple cu lucruri și oameni. Dimpotrivă, riști să dezvolți în continuare propria stare de nefericire, scrie devorbacutine.eu.
Atașarea de oameni și de lucruri materiale oferă o senzație de bine doar pe moment. Goliciunea sufletească are nevoie de schimbări. Mai întâi de toate, analizează unde se ascunde adevărata problemă.
Vidul sufletesc nerecunoscut și netratat poate dezvolta și mai multă anxietate. Frica de a cere ajutor este cel mai mare defect al omenirii. Trebuie să înțelegi că nu întotdeauna poți înfrunta totul de unul singur. Atunci când rătăcești prin propria viață, neapărat ai nevoie de cineva care să te îndrume, să te însoțească pe drumul cel corect.
Nu e corect să învinovățești pe cineva de ceea ce trăiești, ci fii responsabil de propria ta viață și acceptă ajutorul atunci când îți este oferit.
S-ar putea să fii conștient de ceea ce ți se întâmplă, dar să nu ai capacitățile și instrumentele necesare pentru a alege un al drum. Psihologul te poate ajuta să-ți vindeci rănile și să găsești cauza problemei. Pe lângă toate acestea, vidul sufletesc are nevoie de iubire.
Dragostea de sine ajută la depășirea crizelor și acționează mult mai rapid, atunci când problema își face loc în propria viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu