luni, 13 aprilie 2020

REPETITIE MENTALA!


REPETIŢIA MENTALĂ!
Nu sunt specialist în domeniu, dar simt nevoia de a relata ceea ce am citit şi m-a bucurat! Mi-a fost util!
Adeseori, facem anumite comportamente sau alegeri în mod repetat, deși situațiile ne-au dovedit că ne provoacă suferință, fără a schimba ceva în timp. Cum se numesc aceste tipare, de unde vin ele și cum le putem modifica?
Numim aceste tipare capcane mentale (lifetraps). O capcană mentală este un tipar care începe în copilărie și are reverberații pe tot parcursul vieții. A început prin ceva ce ni s-a făcut de către familie sau de către alți copii (ex. am fost abandonați, criticați, hiperprotejați, abuzați, excluși sau deprivați) și capacana mentală a ajuns să facă parte din noi. Aceste capcane determină felul în care gândim, simțim, acționăm și relaționăm cu ceilalți.
EU DORESC să vorbesc despre o altfel de repeţie mentală, provocată de tine, intenţionat, în folosul tău! Cercetătorii spun că,este vorba despre ceva stresant sau plăcut, fiecare gând pe care îl provoci, fiecare emoţie pe care o stimulezi dirijat, fiecare eveniment provocat, trebuie orientat spre controlul propriului destin! Adică , pe baza percepţiilor şi credinţelor tale, sa-ţi programezi mediul actual!
Sentimentele şi emoţiile sunt produse ale experienţelor anterioare, în mod normal! Eu cred că poţi combina o intenţie clară cu o emoţie, care urmează să acţioneze asupra corpului , oferindu-i o experienţă viitoare, înainte să fie făcută! Important este ca această emoţie să fie făcută spre sensul pozitiv dorit. Am observant asta la unele personae apropiate, desi, uneori au sensibilizat sensul nedorit, provocând dureri şi chiar boli! Voi discuta despre ele mai departe! Dar atunci când manifestarea este în sensul dorit, Victoria este deplină! Pentru aceasta sunt necesare repeţiile mentale! Adică doresc şi spun SUNT BINE, SUNT SĂNĂTOS!  Perfect, dar nu sufficient! Trebuie să direcţionez sensul! Acest lucru sau fenomen vreau să îl discutăm şi poate chiar rezolva!
Nu încercăm, ci vom reuşi! Este o muncă frumoasă, iar reuşita e încântătoare!
Pentru acesta ne trebuie o intenţie legată de un viitor rezultat, un gând interior care să fie mai real , mai concetrat, mai rapid decât mediul exterior, bine gândit, astfel încât creierul să îl accepte  rapid gândul format anterior ca bun, sa înlăture pe cel sugerat de exterior! Corpul va urma acest gând format în timp, în urma unei repetiţii mentale exersate anterior! Aşa vom fi pregătiţi pentru un eveniment viitor imaginat! Este similar cu cel al sportivilor super concentrate, care îşi spun SUNT CAMPION! ÎNVING! Şi chiar reuşesc! Repetiţia mentală te pregăteşte pentru evenimentul viitor imaginat, iar reuşita nu e chiar uşor!
Aceasta presupune nenumărate repetiţii, uneori reuşita apare când nu te aştepţi! Dar, apare! Atunci când numărul repetiţiilor este suficient de mare, practicate în mod mental, în funcţie de capacitatea creirului de a reusi să te schimbe din punct de vedere fizic, ca şi când evenimentul s-a petrecut în viaţă! Altfel spus, puterea gândului va reuşi să învingă puterea exterioară a corpului, adică o va conduce spre destinaţia sugerată prin repetişie mentală!
Unii utilizatori ai repetiţiei mentale demonstrează prin exemple că atât creierul cât ţi corpul tău, nu vor mai trăi în acelaşi trecut, mentionat la început paginii, ele vor trăi în noul viitor pe care l-ai creat cu mintea ta!
(va urma)                                                                                               13.04.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu