sâmbătă, 22 august 2020

Cele mai frumoase golfuri din lume

Golful Fundy, Canada

Unul din cele mai frumoase golfuri din lume este situat în Canada, pe coasta Oceanului Atlantic. Datorită formei sale unice, diferența nivelului apei între flux și reflux poate ajunge și la 21 metri. Cel mai înalt nivel al apei înregistrat vreodată în Golful Fundy a fost în noaptea de 4 spre 5 octombrie 1869, în timpul ciclonului tropical Saxby Gale.

Locul perfect pentru a admira mareea sunt Stâncile Hopewell, niște roci impresionante, formate prin eroziune. În timpul fluxului, baza acestor stânci este acoperită de apă.

Golfuri - Golful Fundy

Golful Paradise, Antarctica

Unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume se găsește în Antarctica. Aici se află două mari golfuri folosite pentru a ancora vasele.
Primul este Portul Neko, iar celălalt este superbul Golf Paradise. Această zonă magnifică este înconjurată de munți imenși de gheață și de bucăți de ghețari de diferite mărimi, care plutesc pe apă.

Pentru a vedea de aproape această minunăție, trebuie să navighezi cu o barcă în apele golfului.

Poți folosi chiar și bărcile de cauciuc puse la dispoziție de o echipă de cercetători din Chile care studiază habitatul pinguinilor din Antarctica.

Golfuri - Golful Paradise

Golful Insulelor, Noua Zeelandă

Golful Insulelor din Noua Zeelandă este una dintre cele mai populare atracții turistice din această țară. Aici se află 144 de insule, care pot fi admirate făcând un tur cu barca.

În zona golfului, fauna este foarte diversă: pinguini, balene, delfini și pești-sabie trăiesc în apele liniștite de aici. De altfel, Golful Insulelor este un loc preferat al pasionaților de pescuit, care vin în zonă cu iahturi și ambarcațiuni cu pânze.

Uneori, ei participă la competiții internaționale de pescuit. Golful Insulelor a fost prima zonă din Noua Zeelandă colonizată de europeni.

Golfuri - Golful Insulelor







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu